Tamamen organik yapıdadır ve tamamen bitkisel kaynaklardan elde edilmiştir.
Bu sayede tamamı bitki tarafından alınır. Hem Toprakta hemde bitki bünyesinde çalışır. Fülvik asitler, Hümik asitlere göre çok daha aktiflerdir. Toprakta ve bitki bünyesinde bitki besin elemntlerinin taşınımında aktif rol oynarlar ve bitki besin elementlerine şelat yaparlar. Fülvik asitler bitki bünyesine girdikleri ve hümik asitlere göre çok daha aktif olmaları sebebiyle topraktan çabuk kaybolurlar.
Yapraktan ve topraktan kullanıldığında gözle görünür fark oluşur. Klorofil oluşumu sağlayarak bitkilerin daha yeşil renk almasını sağlar. Fotosentezi artırarak fark edilir, Verim artışı sağlar. Meyve ve sebzelerin şeker miktarını artırır kaliteli meyve oluşumu sağlar, Bitkide solunum ve protein sentezinde artış sağlar. Buğdayda gluten oranını artırır ve ekmeklik kalitesini yükseltir. Bitki besin maddelerinin dokular arasında taşınmasını kolaylaştırır.
Fülvik asitler, Tüm pH koşulları altında suda çözünür formda olan hümik maddelerin bir bölümüdür. Fülvik asitlerin renkleri açık sarı - kahverengidir.
Garanti Edilen İçerik: W/W
Toplam Organik Madde % 40
Organik Karbon % 19
Toplam Azot (N) % 2,5
Suda Çözünür Potasyum Oksit (K2O) % 5
pH Aralığı ( 4,6-6,6 )
ÜRÜNÜN GARANTİ EDİLEN NET AĞIRLIKLARI
Net Ağırlık: 1-5-25 kg
BİTKİLER | YAPRAKTAN UYGULAMA | TOPRAKTAN UYGULAMA | UYGULAMA ZAMANI |
SERA YETİŞTİRİCİLİĞİ | 50-100 gr/100 | 300-500 gr/da | Meyve tutumundan itibaren 15 |
AÇIK TARLA YETİŞTİRİCİLİĞİ | 50-100 gr/100 | 300-500 gr/da | Meyve tutumundan itibaren 15 |
MEYVE YETİŞTİRİCİLİĞİ | 75-150gr/100lt | 400-600 gr/da | Tomurcaklanma döneminden |
MUZ | 75-150 gr/100 lt | 400-600 gr/da | Vejatatif gelişme başlangıcından |
BAĞ | 75-150 gr/100 lt | 400-600 gr/da | Sürgünler 30-35 cm olunca 15 – |
BULMAK | 75-150 gr/100 lt | 400-600 gr/da | Tomurcaklanma döneminden |
PATATES | 75-150 gr/100 lt | 400-600 gr/da | Ekim esnasında |
TARLA BİTKİLERİ | 50-100 gr/da | 200-300 gr/da | Ekim esnasında |
ENDÜSTRİ BİTKİLERİ | 50-100 gr/da | 200-300 gr/da | Ekim esnasında |
SÜS BİTKİLERİ VE KESME ÇİÇEK | 50-100 gr/100 lt | 300-500 gr/da | Vejatatif gelişme başlangıcından |